;

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Λίγα και Σταράτα....

Η σημασία μεγάλων Ευρωπαϊκών αγώνων στην Κύπρο και ένα μεγάλο Μπράβο… στην Ομόνοια.

Με την πρώτη διοργάνωση Ευρωπαϊκού τουρνουά στην Κύπρο, ομάδα μας κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του UEFA futsal cup, και βάζει την χώρα μας στον Ευρωπαϊκό φουτσαλικό χάρτη.
Η επίτευξη μπορούσε να έρθει νωρίτερα για την χώρα μας αν ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν, με την ομάδα του Παρνασσού να αποκλείεται με ισοβαθμία και διαφορά τερμάτων, και την ομάδα της Αραράτ στα πέναλτυ.
Τονίζουμε τα παραπάνω για να αναδείξουμε πόσο σημαντικό είναι να επιδιώκουμε μεγάλες διοργανώσεις στην Κύπρο, τόσο από πλευράς αυξημένων πιθανοτήτων πρόκρισης ομάδων μας, όσο και προσέλευσης φιλάθλων, άλλο τόσο και για την προβολή μέσω μέσων μαζικής ενημέρωσης στο ευρύ κοινό του Futsal.
Γίναμε όλοι μάρτυρες της μεγάλης προσέλευσης φιλάθλων στους αγώνες, και μάλιστα σε περίοδο που όλοι είχαν ΄΄ πιάσει τα βουνά και τις θάλασσες ΄΄ , βοηθώντας μάλιστα αφάνταστα την Ομόνοια στην προσπάθεια της και την επίτευξη του τελικού στόχου. Μερικοί καλοθελητές είπαν ότι δεν είναι φίλαθλοι του αθλήματος αυτοί που προσήλθαν, και μπορεί να είναι αλήθεια αλλά εδώ είναι το μυστικό, αυτοί μπορεί να γίνουν φίλαθλοι και να έρθουν κοντά στο άθλημα γνωρίζοντας χαρές και την ομορφιά του Futsal.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και από την προβολή των αγώνων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την επαφή του κόσμου με το άθλημα, και μην ξεχνούμε ότι αυτή την χρονική στιγμή είναι το πρώτο άθλημα σε ενασχόληση από πλευράς αριθμού αθλούμενων στην Κύπρο και όχι μόνο, που θα δώσει την δυναμική της διαφήμισης και την εισαγωγή χορηγών στο χώρο.
Φανταστείτε λοιπόν αυτή η διοργάνωση να μην είχε διεξαχθεί στην χώρα μας, και ας είχε καταφέρει η ομάδα μας να προκριθεί, τον αντίκτυπο που θα είχε η πρόκριση, σε σχέση με τον αντίκτυπο και την προβολή που έτυχε με την διεξαγωγή της στην Κύπρο και εκτενή αναφορά στo,
http://www.uefa.com/competitions/futsalcup/index.html της UEFA.
Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι η επαφή φιλάθλων με το άθλημα και τα συνεπακόλουθα της προσέλευσης φιλάθλων στους αγώνες, δίνοντας πολύπλευρη οικονομική δυναμική στο άθλημα και θα φανεί στο μέλλον, εφόσον βέβαια γίνει ορθολογιστική διαχείριση κάνοντας αναφορά και τους ξένους που θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο.
Πιστεύω ότι πείσαμε και την UEFA, για την ικανότητα μας να διεξάγουμε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, παρά κάποια μικρά και μη άξια αναφοράς παρατράγουδα, και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας να διεκδικήσουμε μεγαλύτερες φουτσαλικές διοργανώσεις, γιατί όχι και τελικούς.

Μπράβο λοιπόν στην Ομόνοια που άδραξε την ευκαιρία και ευχόμαστε όλοι που ασχολούμαστε με το futsal να υπάρξει και συνέχεια ανεξάρτητα σωματειακής τοποθέτησης.

Το ερώτημα που θέτουμε προς απάντηση είναι;
Σε περίπτωση αποβολής παίκτη, πόσα λεπτά η ομάδα του μένει με παίκτη λιγότερο και πότε μπορεί να εισέλθει άλλος παίκτης, πριν την λήξη της καθορισμένης χρονικής διάρκειας;
Α) Μετά την πάροδο 3 λεπτών ή νωρίτερα εάν κάνει φάουλ η αντίπαλη ομάδα.
Β) Μετά την πάροδο 2 λεπτών η νωρίτερα εάν πετύχει τέρμα η αντίπαλη ομάδα.
Γ) Μετά την πάροδο 1 λεπτού η νωρίτερα εάν συμπληρώσει τα 6 φάουλ η αντίπαλη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου