;

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΜΠΑΛΑ ή ΣΦΑΙΡΑ...



ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ...

Θα καταπιαστούμε αυτή τη φορά αγαπητοί φίλοι με ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά το άθλημά μας, την πρωταγωνίστρια του παιγνιδιού που δεν είναι άλλη, από την στρογγυλή θεά όπως έχει χαρακτηρισθεί την μπάλα.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν κάθε σωματείο χρησιμοποιούσε την μπάλα που αγόραζε από την αθλητική εταιρία που συνεργαζόταν με αποτέλεσμα να υπάρχει μία ανομοιομορφία, που είχε σαν αποτέλεσμα ειδικά στα εκτός έδρας αγώνες, στους τόσους αστάθμητους παράγοντες να πρέπει συνυπολογισθεί και η ποιότητα της μπάλας του αντιπάλου.

Ορθά κατά την άποψη μου η οικία Ομοσπονδία αποφάσισε να εξεύρει ΄΄σπόνσορα΄΄ που θα προμηθεύει όλα τα σωματεία με την ιδία ποιότητας μπάλα, ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανομοιομορφία.

Όπως θα προσέξατε όμως την λέξη σπόνσορας την έβαλα σε αποσιωπητικά, γιατί η χορηγία έδινε δωρεάν δύο μπάλες στην Γ` κατηγορία, τρεις μπάλες, στην Β` κατηγορία, και τέσσερις μπάλες στην Α` κατηγορία, και καμία μπάλα για τις ομάδες νέων με αποτέλεσμα, αρκετά σωματεία να είναι υποχρεωμένα να δαπανήσουν μεγάλο κονδύλι για την αγορά μπάλων, και αρκετά να τιμωρηθούν με πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών και ήττα σε αγώνα.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την UEFA και FIFA και τα σωματεία να διεξάγουν μία ερεύνα, ώστε να εξευρεθεί ότι καλύτερη λύση υπάρχει στην αγορά και από πλευράς ποιότητας αλλά και τιμής, εγκεκριμένη και από τις Ομοσπονδίες UEFA και FIFA, ώστε οι μπάλες που θα επιλεχθούν να είναι κατάλληλες λαμβάνοντας υπόψη και με το άθλημα μας ασχολούνται και παιδιά ηλικίας από πέντε ετών, και δεν πρέπει να βλέπουν την στρογγυλή θεά, ως σφαίρα σφαιροβολίας που πρέπει να κλοτσήσουν.

Τονίζω όλα τα παραπάνω διότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και σε αυτό τον τομέα και δεν πρέπει να μείνουμε ουραγοί και να αρκούμαστε σε μέτριες και κακές λύσεις που έχουν κακό αποτέλεσμα για τους αθλούμενους μας.

Επίσης θα ήθελα προλάβω την ίσως παρεξήγηση από τις εταιρίες αθλητικών ειδών, και να αναφέρουμε ότι η κριτική που ασκούμε είναι για την πρόοδο του αθλήματος και όχι για τις εταιρίες, που ορθά πράττουν και θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Ένα άλλο Θέμα που αφορά την μπάλα και το θέτω προς προβληματισμό, είναι κατά πόσο μπορεί μα χρησιμοποιηθεί η ίδια μπάλα σε κλειστό χώρο, κλειστές αίθουσες με πλαστικό δάπεδο ή παρκέ , με τον ανοικτό χώρο, πλαστικό γρασίδι η μοκέτα, που σύμφωνα με την δική μου εμπειρία μπορεί να λύνει τα χέρια όσον αφορά την ομοιομορφία , αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση η ενδεδειγμένη λύση.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι στο θέμα αυτό πρέπει να είμαστε πιο ενήμεροι και θα ήταν καλά να ανταλλάσουμε πληροφορίες και με άλλες Ομοσπονδίες και ομάδες άλλων χωρών, για καλύτερες λύσεις, γιατί η εμπειρία και την επαφή με το προϊόν μας δείχνει το πόσο κατάλληλο είναι, και ειδικά σε επίπεδο πρωταθλημάτων.

Το ερώτημα που θέτω σήμερα είναι:

Ποιο είναι το μέγεθος της μπάλας που χρησιμοποιείται στο Futsal;
Α) size 3

B) size 4

Γ) size 5




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου