;

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Εννιά … όπως Θύρα 9


Την ένατη κατά σειρά παρουσίας Κυπριακής ομάδας σε προκριματικά για την είσοδο στους ομίλους UEFA futsal cup, κατάφερε Κυπριακή ομάδα να προκριθεί, και αυτή δεν είναι άλλη από την πρωταθλήτρια ομάδα μας που με την συμπαράσταση 1200 και πλέον φιλάθλων στο πλευρό της νίκησε την λεπτό από την Σλοβακία με 2-5 και προκρίθηκε στους ομίλους.
Α ΜΕΡΟΣ
Η πρωταθλήτρια μας τα βρήκε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο με τους Σλοβάκους να ασκούν την πίεση, γιατί μόνο με νίκη μπορούσαν να προκριθούν στους ομίλους, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας μας και η πολύ καλή παρουσία σήμερα, του τερματοφύλακα Οδυσσέα Οδυσσέως, που έδωσε λύσεις τις λίγες στιγμές που χρειάστηκε, κράτησαν το σκορ στο 0-0.

Β` ΜΕΡΟΣ
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πιο δυνατά και προ του φάσματος να δεχθεί ένα γκολ και να έχει να ΄΄ανέβει βουνό΄΄ , κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και έδειχνε ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει το γκολ, που τελικά ήρθε από τον Aleksejevs στο 32' 40'' με ένα δυνατό αριστερό διαγώνιο σουτ στο παραθυράκι της εστίας του τερματοφύλακα Peter Stiber της RCS Kosice, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους 1200 οπαδούς της ομάδας.

Οι Σλοβάκοι από το σημείο αυτό βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, και μετά το ταϊμ άουτ από τον προπονητή τους Richard Baco, άρχισαν να ρισκάρουν με την χρησιμοποίηση πέμπτου παίκτη στην επίθεση και αυτό με λάθος τρόπο, αφού ο πέμπτος παίκτης ήταν ο τερματοφύλακας Peter Stiber, με αποτέλεσμα με τρία τραγικά προσωπικά λάθη του να δώσει την ευκαιρία, αρχικά στον Vaneev eventID:200107248plusEvents:Trueστο 37' 15'' λεπτό και τον Maxim Kozhevin στο 37΄,25΄΄ λεπτό, να τριπλασιάσουν το σκορ, και τον κόσμο να αρχίζει ένα τρελό πανηγύρι στις εξέδρες.

Οι παίκτες της RCS Kosice κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με ωραίο πλασέ από τον Antonio Hernandez στο 38΄,15΄΄ λεπτό, διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-3 και ενώ οι παίκτες της Ομόνοιας ακόμα πανηγύριζαν.

Το ρίσκο συνεχίστηκε από τους Σλοβάκους μη έχοντας άλλη επιλογή καθώς και τα λάθη με αποτέλεσμα να έρθει και το τέταρτο γκολ από τον Dmitry Vaneev στο 39΄, 25΄΄ λεπτό, διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-4, και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Προκόπη Προκοπίου στο 39΄,03΄΄ λεπτό, μετά από κλέψιμο και πλασέ στην αντεπίθεση κάτω από τα πόδια του Σλοβάκου τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-5.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της RCS Kosice, ήταν να μειώσουν το σκορ μετά από ένα θαυμάσιο φουτσαλικό συνδυασμό με τον Matus Kyjovsky στο 39΄,43΄΄ λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 2-5.

Η κόρνα της λήξης έφερε οπαδούς και παίκτες, ένα κουβάρι δίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού futsal την πρόκριση στους ομίλους UEFA futsal cup 2009/10, δίνοντας επίσης μεγάλη χαρά σε όλους τους κύπριους φιλάθλους που έβλεπαν ζωντανά την αναμέτρηση από τηλεοπτικό σταθμό.

Η πρωταθλήτρια ομάδα τώρα πρέπει να πανηγυρίσει την επιτυχία της και να στρωθεί στη δουλειά, ώστε επάξια να αντιπροσωπεύσει την χώρα μας και στον 5ο Όμιλο του UEFA futsal cup 2009/10, στην Κροατία στις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, με αντιπάλους την Araz Naxcivan από το Αζερμπαϊτζάν, την MNK Potpican 98 από την Κροατία, και την KMF Kolubara Lazarevac από την Σερβία.


RCS Kosice

· 17 Erik Klema
· 5 Matus Kyjovsky
· 9 Peter Kozar
· 10 Antonio Hernandez
· 13 Anton Brunovsky
· 1 Peter Stiber
· 3 Radoslav Clovecko
· 4 Peter Serbin
· 6 Tomas Gajdos
· 8 Peter Grutka
· 11 Lubomir Madarik
· 12 Daniel Jakab
Coach
Richard Baco


AC Omonia Nicosia
· 15 Odysseas Odysseos
· 3 Andrejs Aleksejevs
· 8 Dmitry Vaneev
· 9 Maxim Kozhevin
· 13 Igors Dacko
· 1 Sylvio Müller
· 2 Andreas Aresti
· 4 Charalambos Demetriades
· 5 Manolis Manoli
· 7 Aleksandrs Zukovs
· 11 Procopis Procopiou
· 14 Alexandre Topalo
Coach
Karekin Costanian

First referee
Victor van Helvoirt (NED)
Second referee
Veljko Boskovic (MNE)
Third referee
Ivica Modric (CRO)
Timekeeper
Antonis Constantinides (CYP)
UEFA Delegate
Alexandru Burlac (MDA)
UEFA Referee observer
Patrick Willemarck (BEL


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου