;

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Δεν ήθελε το δώρο…και έκανε τα εύκολα δύσκολα.



Δεν ήθελε το δώρο…και έκανε τα εύκολα δύσκολα.
Ομόνοια – Νidaros Futsal Trondheim 5- 4


Στην δεύτερη αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής η πρωταθλήτρια ομάδα μας έκανε τα πάντα στο παιγνίδι για να χάσει από μία υποδεέστερη ομάδα που το μόνο που έκανε καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν να αμύνεται κλειστά και να περιμένει το λάθος από την ομάδα μας για την αντεπίθεση.
Αναλυτικά, με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιγνίδι με την Ομόνοια να δείχνει από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα και με την συμπαράσταση των 600 περίπου φιλάθλων κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ μετά από ωραία σέντρα σουτ του Aleksejevs και προβολή του Μανώλη Μανώλη, αφού η μπάλα κώλυσε κυριολεκτικά στο κάθετο δοκάρι, με δεύτερη προσπάθεια να δίνει το προβάδισμα με 1-0 για την Ομόνοια στο 5ο λεπτό, και κάνοντας τον κόσμο να πιστεύει ότι θα είναι μια ακόμα ονειρεμένη βραδιά για την Κυπριακή ομάδα.
Άμεσα στο 8ο λεπτό η Νορβηγική ομάδα κατάφερε να αντιδράσει και να εκμεταλλευτή την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Οδυσσέα Οδυσσέως και να ισοφάριση σε 1—1 με τον Drisiro Ali. Aποτέλεσμα της ισοφάρισης να επέλθει ένας μικρός εκνευρισμός στους παίκτες μας, που ξεπεράστηκε προς στιγμής γιατί άμεσα στο 10ο λεπτό ήρθε και πάλι το προβάδισμα από τον Aleksejevs με 2-1 με από εκτέλεση κόρνερ και ωραίο διαγώνιο σουτ που προσέκρουσε σε αντίπαλο. Όμως αντί το γκολ αυτό να διορθώσει την νευρικότητα και την κακή αμυντική λειτουργία, συνεχίστηκε το εύκολο πούλημα της μπάλας με αποτέλεσμα να επέλθει η ισοφάριση και πάλι για την ομάδα της Νidaros με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στο πρώτο γκολ με τον Trond στο 12ο λεπτό μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Οδυσσέα Οδυσσέως. Από την ισοφάριση και έπειτα η Ομόνοια άσκησε μεγαλύτερη πίεση αλλά ανορθόδοξα , κερδίζοντας όμως δυο δεκάμετρα πέναλτι από το σκληρό παιγνίδι των αντιπάλων που μας ήταν γνωστό, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κανένα, το πρώτο με τον Aleksejevs, απέκρουσε θαυμάσια ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας της Νidaros, Νorotun Magnar, και το δεύτερο μετά από εκτέλεση του Μανώλη στη αντεπίθεση οι Νορβηγοί πέτυχαν την ανατροπή σε 2-3, στο 18ο λεπτό με τον Reinertsen Stian κατόπιν τραγικής αμυντικής λειτουργίας από την ομάδας, και που ήταν και τι τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στην ανάπαυλα οι οδηγίες του κυρίου Κάρο Κοστανιάν έπιασαν τόπο και η ομάδα από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλο μειώνοντας και σημαντικά τα λάθη, αλλά εκεί που υπήρχε η πίεση στον αντίπαλο και πάλι μετά από μια κακή αμυντική λειτουργία οι Νορβηγοί διεύρυναν το σκορ σε 2-4 με τον Ravlo Morten στο 31ο λεπτό μην αφήνοντας τρόπο αντίδρασης στον Silvio Muller που πέρασε σαν αλλαγή στην θέση του τερματοφύλακα για την Ομόνοια. Το τέταρτο γκολ ήταν αυτό που αφύπνισε τους παίκτες μας και εκμεταλλευόμενη το τέταρτο δεκάμετρο με τον Dacko Igors στο 33ο λεπτό μείωσε σε 3-4, αφού προηγούμενος είχε χαθεί ένα ακόμα πέναλτι. Ακόμα ένα χαμένο πέναλτι στο αμέσως επόμενο λεπτό δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο ίδιος παίκτης πράγμα που έκανε αμέσως μετά την εκτέλεση του με ωραία ατομική ενέργεια στο 34ο λεπτό ισοφαρίζοντας μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από παίκτες και φιλάθλους. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο καλύτερος παίκτης της Ομόνοιας ο Aleksejevs Adrejs με φωτοβολίδα στο 38ο λεπτό που έδωσε και την νίκη στη Ομόνοια.
Η ομάδας μας έχει τώρα το προβάδισμα και με ισοπαλία ή νίκη την Πέμπτη στις 18:00 θα πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τους ομίλους του UEFA FUTSAL CUP 2009/10, για αυτό δεν πρέπει να λείπει κανείς.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου